Wij geven een duidelijk en professioneel antwoord op uw veelgestelde vragen ivm uw eiken buitenkeuken of buitenmeubilair.

u vraagt, wij antwoorden

Onderhoud

  • Werking van hout – wat houdt dat in?

   De buitenkeuken bestaat uit eikenhout, eikenhout is een natuurproduct en zal als zodanig reageren op zijn omgeving. Bij de keuze voor hout kies je dan ook bewust voor de charme van een levend natuurproduct met warmte, gevoel, uitstraling en authenticiteit.

   Het werken van hout is de vervorming die in hout optreedt onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen. Hierdoor kan het hout uitzetten en krimpen, kromtrekken of scheurtjes vertonen. Ook verkleuring is een bijkomend verschijnsel van hout blootstellen aan zonlicht, permanent afdekken met luchtdichte lakens is hiervoor zeker geen oplossing en wordt dan ook ten sterkste afgeraden.

  • Hoe bescherm ik het best mijn houten buitenkeuken?

   Wilt u de beste bescherming voor uw buitenkeuken? Dan adviseren wij u om deze te behandelen met een duurzame, diep-indringende beschermolie voor buitenhout. Dit product kan u via ons verkrijgen, het beschermt hout zonder dat het haar natuurlijke kleur verliest.

  • Hoe onderhoud ik granieten werkbladen?

   Een granieten werkblad werd reeds in ons atelier behandeld met een impregneermiddel (vlekstop). Daarna volstaat het de behandeling met een vlekstop één keer per jaar te herhalen

   Een schoonmaakbeurt met spoelwater volstaat om het werkblad proper te krijgen en tegelijkertijd te voeden. Voor de dagelijkse reiniging en bij lichte vervuiling gebruikt u best een zacht, huishoudelijk schoonmaakmiddel.

   Staalwol, bijtende producten of schoonmaakmiddelen op basis van chloor of een base zijn af te raden. Gebruik nooit schuurmiddelen. Granieten werkbladen kunnen niet tegen sterke zuren of chemicaliën.

   Graniet is ook niet bestand tegen stompe en zware slagen. Het kan scheuren, splinteren of zelfs breken. Zeker de randen zijn bijzonder kwetsbaar.

   Gebruik ook altijd een snijplank en zet hete pannen op een onderzetter.