Wij geven een duidelijk en professioneel antwoord op uw veelgestelde vragen ivm uw eiken buitenkeuken of buitenmeubilair.

u vraagt, wij antwoorden

Levering

  • Hoelang is de leveringstermijn?

   Zodra de bestelling definitief is gaan wij meteen aan de slag voor u. Het afleveren van het maatmeubilair vergt 4 à 6 weken. In tegenstelling tot het maatmeubilair hebben we stockmodellen op voorraad, dergelijke modellen vergen minder voorbereidingstijd en kunnen vlugger afgeleverd worden.

  • Welke informatie moet ik verschaffen bij de levering?

   Zodra de gewenste meubels afgewerkt zijn nemen wij contact op met u om een leverdatum te bepalen. Hierbij vragen wij u ook ons in te lichten omtrent eventuele hindernissen zodat wij tijdens de levering het nodige materiaal kunnen voorzien.

Bestellen

  • Is maatwerk mogelijk?

   Heeft u zelf een idee of wenst u het volledige meubel op maat? Dit is zeker mogelijk! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op, dan gaan we samen aan de slag.

Onderhoud

  • Hoe onderhoud ik granieten werkbladen?

   Een granieten werkblad werd reeds in ons atelier behandeld met een impregneermiddel (vlekstop). Daarna volstaat het de behandeling met een vlekstop één keer per jaar te herhalen

   Een schoonmaakbeurt met spoelwater volstaat om het werkblad proper te krijgen en tegelijkertijd te voeden. Voor de dagelijkse reiniging en bij lichte vervuiling gebruikt u best een zacht, huishoudelijk schoonmaakmiddel.

   Staalwol, bijtende producten of schoonmaakmiddelen op basis van chloor of een base zijn af te raden. Gebruik nooit schuurmiddelen. Granieten werkbladen kunnen niet tegen sterke zuren of chemicaliën.

   Graniet is ook niet bestand tegen stompe en zware slagen. Het kan scheuren, splinteren of zelfs breken. Zeker de randen zijn bijzonder kwetsbaar.

   Gebruik ook altijd een snijplank en zet hete pannen op een onderzetter.

  • Werking van hout – wat houdt dat in?

   De buitenkeuken bestaat uit eikenhout, eikenhout is een natuurproduct en zal als zodanig reageren op zijn omgeving. Bij de keuze voor hout kies je dan ook bewust voor de charme van een levend natuurproduct met warmte, gevoel, uitstraling en authenticiteit.

   Het werken van hout is de vervorming die in hout optreedt onder invloed van luchtvochtigheid en temperatuurschommelingen. Hierdoor kan het hout uitzetten en krimpen, kromtrekken of scheurtjes vertonen. Ook verkleuring is een bijkomend verschijnsel van hout blootstellen aan zonlicht, permanent afdekken met luchtdichte lakens is hiervoor zeker geen oplossing en wordt dan ook ten sterkste afgeraden.

  • Hoe bescherm ik het best mijn houten buitenkeuken?

   Wilt u de beste bescherming voor uw buitenkeuken? Dan adviseren wij u om deze te behandelen met een duurzame, diep-indringende beschermolie voor buitenhout. Dit product kan u via ons verkrijgen, het beschermt hout zonder dat het haar natuurlijke kleur verliest.

Garantie en reparatie

  • Hoeveel bedraagt de garantietermijn op barbecuetoestellen?

   Ondanks onze leveranciers er alles aan doen om de kwaliteit van hun apparaten op het hoogste niveau te houden, kan het gebeuren dat een apparaat een mankement vertoont. We raden u echter aan om eerst uw bijgeleverde gebruikshandleiding zorgvuldig door te lezen. Dit voorkomt onnodige kosten.

   Indien u het probleem niet kan oplossen, of er een defect is kan u steeds een service aanvraag indienen.

  • Wat valt onder de garantie?

   Hout werkt en kan dus uitzetten, krimpen, kromtrekken of scheurtjes vertonen. Bij de keuze voor hout kies je dan ook bewust voor de charme van een levend natuurproduct met warmte, gevoel, uitstraling en authenticiteit.

   De genoemde kenmerken kunnen dan ook geen reden zijn om dit als klacht te zien. Uiteraard blijven wij garant staan in geval van productiefouten of anders dan genoemd.